литература.стрип

Цвеќарата во куќата на цвеќето

  Сите кои се родиле пред девеесетите, лесно ќе препознаат за која цвеќарница се работи. Ве пренесуваме на страната на српско Време, кон освртот од славната тастатура на Теофил Панчиќ за книгата на извесниот Лазар Џамиќ, кој избрал една доста интересна тема за разгледување. Сите оние кои се родиле пред горенаведениот период, веројатно ќе ги заскокотка штo тоа Џамиќ пишувал и што има Панчиќ да каже, за стрипот кој најголем успех имаше во, ни помалку ни повеќе >>

Гори Домовина
Ако случајно налетате на книга со наслов Gori domovina, воопшто не размислувајте. Купете ја! Книгата ја имаат напишано Zoran Lazić и Tonći Kožul, момци кои на времето пишуваа за култниот хрватски магазин за поп култура, Nomad. Интересен податок во врска со оваа книга е што за одредена сума можеше да се купи име на некој од ликовите. Цената се движеше од 500 куни (околу 68 евра) за главните ликови (ликови кои зборуваат), па се до 200 куни (околу 27 евра) за ликови кои со своето име и презиме се повеќе >>