изложба.рецензијаИзложба на Наташа Андреска - Слики и/или зборови
Во петок (26. 01. 2007) во 20 часот, во Културниот центар Точка со своја самостојна изложба ќе се претстави Наташа Андреска (1974), уметница од Битола, која Ликовна академија завршила во Букурешт. Изложбата под наслов „Слики и/или зборови“ опфаќа дваесетина понови дела, цртеж и масла на платно. Во некаква поопшта смисла, насловот на изложбата се обидува да ги долови клучните интереси на Андреска, т.е. нејзиното повеќе >>

Visual Noise!!
Во сабота на 16 декември 2006 во Мала станица со почеток во 20.30 часот ќе се одржи изложба во главна организација на Младински центар ПОГОН со име VISUAL NOISE, на која со свои дела ќе се претстават 22 млади автори од областа на ФОТОГРАФИЈАТА / СТРИПОТ / ГРАФИЧКИОТ ДИЗАЈН. Значајно учество во овој настан зема и групоидот трагачи по Мудрите Јарци - НМП , а дел од повеќе >>