Тито во Африка

Тито во Африка – слики на солидарноста

Изложбата Тито во Африка е настаната како резултат на проектот “Socialism Goes Global” на “University of Exeter” од Велика Британија и “Музеј Југославије” од Белград.
Се прикажува во Скопје со цел да се одбележи вториот роденден на центарот за дизајн и иновации, Јавна соба.

Скопје како град на солидарноста, целосно заслужува да биде прв домаќин на оваа голема изложба од бившојугословенските градови. Изложбата е подарок за сите генерации на скопјани што сакаат да се потсетат на едно време и една земја во кое живеевме рамноправно, гордо и достоинствено. 

N/A


 

Отворањето на изложбата е на 27.октомври во 20:00ч во Јавна соба. Истата ќе остане отворена за јавноста се до 20.но...ември, 2017. Влезот е слободен.

Ranti | 09.10.2017 | twitter