МОБ-ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – П. И. ЧАЈКОВСКИ

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – П. И. ЧАЈКОВСКИ
 
 
© hakfin


Лебедово езеро е љубовна приказна, која ја раскажува вечната борба меѓу доброто и злото. Балет во два чина. Либрето и музичка редакција: В. Јаременко и А. Баклан; Кореографски фрагмен­ти: Л. Иванов, М. Петипа и Ф. Лапухов.

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Репетитори: Лора Тарчуговска, Горан Божинов
Концерт мајстор: Климент Тодороски

НАСТАПУВААТ:
ОдетаОдилија: Шиори Kасе (Јапонија)
Принц Зигфрид: Јона Акоста (Куба)
Ротбарт: Дојчин Дочев (Бугарија)

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ И БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ НА МОБ

 
 
 ©hakfin


 

Галерија: Сашо Алушевски

hakfin | 01.12.2016 | twitter