Евгениј Онегин, МОБ

 

Познатата приказна на Пушкин за неостварената љубов која Чајковски ја доведува до ново ниво со своите жестоки, срастени ноти.

Диригент: Саша Николовски-Ѓумар
Диригент II: Иван Еминовиќ
Режисер: Дејан Пројковски
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Марија Пупучевска
Кореограф: Олга Панго
Концерт мајстор: Верица Ламбевска
Асс. Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Светло дизајн: Васко Лисичов
Асс. Режисери: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска

 

Постер


НАСТАПУВААТ:
Ларина: Марика Поповиќ
Татјана: Тамара Калинкина (Украина)
Олга: Николина Јаневска
Филипјевна: Елена Петрушевска
Ленски: Домагој Доротиќ (Хрватска)
Евгениј Онегин: Иван Наумовски
Кнез Гремин: Владимир Саздовски
Капетан: Диме Петров
Зарецки: Борко Биџовски

Галерија Сашо Алушевски

hakfin | 16.11.2016 | twitter