Варварогеније со нов албум

Рок бендот Варварогеније од Војводина го објави својот нов албум насловен „Stiglo nam je bolje sutra“ снимен во белградското студио Digimedia.
 
Варварогеније © myspace.com/varvarogenije
 
На албумот се поместени 8 песни, меѓу кои и „Beogradska prdara“ најголемиот хит на овој бенд. Од новиот албум веќе се издвои провокативната нумера „ Krila pedofila“ за која е снимен и спот.
 

 
Варварогеније македонската публика можеше да ги слушне на Winner fest на Таксират.

Албумот „Stiglo nam je bolje sutra“ може бесплатно да се симне на следниов линк.

Ranti | 07.12.2011 | twitter